top of page
Søk

Oppsummering Troppen 2019

Oppdatert: 8. feb. 2020

Stemningsfull lyktetur til VALÅS oktober 2019

Troppsmøte ble avholdt onsdag kveld og topptur til Valås var målet. 29 speidere iført hodelykter la i vei fra Lanner. Det var noe vått og sølete, men ikke for ille. Stemningsfullt med alle lyktene på veil oppover liene. Etter 30 minutter var toppen nådd, og det var tid for å nyte utsikten.

På toppen møtte vi noen som hadde rigget seg til i soveposer rundt bålet og teltet i nærheten. De ble nok overrasket over den store gjengen speidere som dukket opp i mørket, ikke akkurat helt lydløse. Men de tok det med fatning og tilbydde seg å dele bålet.

Etter noen oppgaver om fugler, fisk og trær, bar det ned igjen samme vei. Ingen gikk seg vill i mørket og alle var enige om at det hadde vært et fint speidermøte.


Troppsmøte 06.11.19

På Speidermøte den 6. November fikk vi besøk av Røde kors. Speiderne satt som tente lyst å hørte på alt det Røde kors hadde å fortelle. De fikk trene på blant annet HLR, sideleie, behandling av kutt og andre sår. Røde kors informerte også om hvordan man skal bruke en hjertestarter. Speiderne lærte mye på dette møte med Røde kors og alle ble enige om at dette var et godt speidermøte.


Troppsmøte 13.11.19

Speiderne stod spente samlet rundt flaggstangen når lederne stod å fortalte om dagsorden. På dette møte skulle speiderne få informasjon om sommerleiren til Island. De satt som tente lys og hørte på lederne som fortalte om hvor bra leiren skulle bli! Foreldrene var også tilstede på informasjonsmøte og det virket som om alle var gira for leiren til sommeren! Etterpå samlet patruljene seg inne på patruljerommene sine og lagde patruljeregler, patruljerop og patruljeleker.

Speiderne fikk en innføring hvordan penger er fordelt på ulike yrkesgrupper og var enige om at dette var veldig skjevt fordelt.

Speiderne lagde navnbrikker som de kan henge på patruljebanneret. De avholdt ulike patruljeleker og helt mot slutten sang vi «Det er en fin ting å vinne venner».

Takk for nok et fint speidermøte!


Troppsmøte 20.11.19

Dagens speidermøte foregikk på Versvika. Alle speiderne hadde møtt opp på Skjelsvik Bilopphuggeri før det ble avmarsj ned til Versvika. Her lærte speiderne mye om samfunnsengasjement og om hvor viktig det er at vi sorterer og at vi tar vare på kloden vår. Speiderne lærte hva et vernet område er og hvorfor det kalles et vernet område. Speiderne var veldig flinke til å plukke søppel og de fikk samlet sammen en del. Alle fikk utdelt en hanske og begynte å plukke. Det er utrolig hvor mye plast og søppel man finner på en strand.

Etter litt fikk speiderne grille og kose seg rundt bålet, mens vi hadde en fin samtale om det å være bevisst på hvor man kaster ting. Alle fikk en hjemmelekse i å sortere riktig.

Takk for et flott speidermøte! Alltid Beredt!


Troppsmøte 27.11.19

Dagens speidermøte gikk ut på "jeg er beredt." Dette er et merke som går ut på å skaffe seg erfaringer og kunnskap om et å være selvstendig og å klare seg selv.

Speiderne var delt inn patruljevis og var fordelt på fire ulike stasjoner:

- Kniv, Øks, Sag

- Brannvern

- Bålbygging

- Pakking til leir

Speiderne utviklet gode kunnskaper i forhold til å være beredt på ulike situasjoner før de oppstår.

Vi hadde "tissatrengt" som lek og alle var var veldig flinke og de fleste hadde god balanse. et supert speidermøte med god læring av både teori og praktiske arbeidsoppgaver!

Takk for et flott speidermøte! Alltid Beredt!


Troppsmøte 04.12.19


Dagens speidermøte handlet om leirforberedelser og presentasjon av de fem siste leirene 1. Heistad har deltatt på. Speiderne ble delt inn i tre grupper hvor de lærte om Islandske tradisjoner, islandsk mat og islandsk språk. på en av de andre gruppene satt de og hørte på en presentasjon hvor de fikk se bilder og filmer fra de fem siste leirene. Gruppeleir utland, Landsleir, Gruppeleir, Kretsleir og verdensleir. På den tredje og siste stasjonen var det lek som stod på programmet. Her lekte speiderne blant annet "Pølse i brød" og "Gi et lite blink". Et fint speidermøte! Alltid beredt!

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page