top of page

Tips til turmat

​

Bog/kyllingskinke i boks
Deig til pannebrød (pinnebrød). (Ta med krydder)
Spekeskinke eller annen spekemat
Frossenmat: kjøttdeig, pølser, gryterett
Epler og grønsaker (Ikke bløt frukt)

Ris, suppepose og annen tørrmat
Ferdigstekte karbonader.

Grønnsaker som kan stekes/wookes.
Pålegg er ofte greiere å finne, men ikke alle vet at smøreoster tåler romtemperatur i flere dager.
Kaviar og egg (rå) er også noe som holder noen dager ute.
Styr klar av andre meieriprodukter. Kjøp heller tørrmat med melkepulver om det ønskes.
Ferskmat kan også benyttes, men må da spises første dagen.
Polarbrød og hjemmelagde rundstykker holder seg bedre en kjøpebrød på tur. (Pizzasnurrer
fungerer også bra)
En avis er også lur å ha med. (kan fuktes på tur og brukes som kjøleskap)
Ellers er Real turmat fin til noen måltider når vekt på sekken er viktig.

Det er viktig med mat på tur, men det er ikke alltid lett å vite hva som kan være lur mat å ta med på tur. Spesielt vanskelig er det når det er varmt og uten mulighet for kjøleskap.

 

Måltidene er en viktig del av turen og skal gi energi, hygge og fellesskap.  Hva som skal være med i sekken avhenger av type tur. Skal speiderne ha fellesmat? Er det vinter eller sommer? Er det vann tilgjengelig på turen? Hvor langt skal man gå? Hvor mye plass er det  i sekken?

​

Uansett type tur, er det alltid lurt å ha noen nøtter eller annen rask og god energi lett tilgjengelig i tursekken. Og alltid drikkeflaske.

​

Her er noen tips til turmat 

​

bottom of page