top of page
Søk

"Redd Oksumstova!"

En varm høstdag i 2019 oppdaget vår hyttefut noe. Det hadde akkurat vært en dugnad på speiderhytta vår, med skifting av tak. Hytta så ekstremt fin ut, nå. Helt til Hyttefuten oppdaget at noe var galt med veggen på hytta. Det var helt hult i veggen!

(Hytta før takskift og prosjekt "Redd Oksumstova!", Høsten 2018) Hyttefuten ringte et skadedyrsfirma som kom opp for å rekognosere hytta vår. Det viste seg at hytta var alvorlig angrepet av maur og husbukk og at noe måtte gjøres, hvis vi ville bevarre hytta. Våren 2020 ble det bestemt på gruppeting at noe måtte gjøres. Det ble vedtatt at vi skulle bytte ut de angrepne stokkene, beise hytta og fikse grunnmuren. Problemet var at det var svært kostbart å leie inn noe byggfirma for å fikse på skadene, men gruppa fikk en idé! Våren 2020 reiste Roverlaget Sirius opp for første gang for å se på skadene på hytta. Det viste seg at reparasjonen ville være krevende, men roverlaget, sammen med hyttefuten satte i gang arbeidet. i alt ble ni stokker skiftet ut under prosjektet, hytta ble beiset, kanten på grunnmuren, som var årsak til at vann rant inn i treverket og at mauren i utgangspunktet kom ble slått bort, ny grunnmurspapp ble satt på og blekk ble skrudd på mellom treverket og grunnmuren.

(Hytta midt under prosjektet sommeren 2020) Prosjekt "Redd Oksumstova!" startet våren 2020 og ble endelig ferdigstilt i april 2021. Arbeidet på hytta gjør at vi kan skape gode turminner i mange år fremover.

(Hytta endelig ferdigstilt, våren 2021) Hytta ble gitt til gruppa i 1952, og har vært i vår eie i snart 70 år, og det arbeidet som har blitt gjort har sikret at hytta vil være i god stand i mange år til!

77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Roverlaget sirius våren 2020

Våren 2020 har Roverlaget Sirius mye fokus på samfunnsengasjement. Det som har vært viktig for Roverlaget var blant annet speiderhistorie, lokalhistorie. Våren 2020 har vi fokus på politikk, miljøvern

Σχόλια


bottom of page